У лісі під пеньочком
жив-був веселий гном.
На зріст, як той грибочок.
З ним кожен був знайом.
Пташок будив із ранку:
— Співайте вже! Пора!
А опісля́ сніданку
складав у вірш слова.
У день ходив у гори –
там загадки збирав.
А потім у коморі
у діжки їх складав.
В садку, як незабудки,
висаджував зірки.
А з озера на вудку
виловлював казки.
В своїй малій оселі
гостей-звірят приймав,
читав вірші веселі
й казки розповідав.
Розносили звірята
казки в усі краї.
Їх знають всі малята,
а, може, чули й ви?