Підслухаю свій сад,
Як ясний місяць сходить,
Ось дикий виноград
До вишні щось говорить.
Він молодий, гнучкий,
Шука собі опору,
настирливий, прудкий,
Він пнеться вгору-вгору!
Бузок співає рок,
Черешня диригує,
А явір до зірок
Шепоче щось, мудрує.
Підслухаю свій сад.
Розумні всі рослини:
Колючий кедр мій брат,
Сестра мені калина.
Хтось скаже: світ ідей
Далекий від реалій?
А я шукаю фей
У китицях конвалій,
У кожному листку
Я бачу ніжну душу,
І бабцею в кутку
Я зву стареньку грушу.
Підслухаю свій сад
І викладу почуте.
Весною на парад
Він вдягнений і взутий
А вранішня роса
Жива його прикраса...
Тут мудрість і краса
Існують поза часом.