Баба Марта тільки тиждень
Ходить всюди без ціпка,
Ну а потім з ним постійно,
Аж набрякла вся рука.
Кожен місяць, дивуючись,
Я оце спостерігав,
Та не міг вгадать причину
Й, врешті, в неї розпитав.
Ну а бабця мені з сумом:
-В мене пенсія така,
Що стає лише на тиждень
Для ноги купить лікарств.
Ще колись могла й на місяць,
Але ціни так ростуть,
Що прийдеться про ці ліки
Назавжди мені забуть!
Я сказати хтів: "Ну, що Ви,
Ну куди вже там "зростуть",
Коли вдесятеро більше
Вони й так із нас "деруть".
Хтів сказати, та подумав,
Що можливе все у нас,
І розрадив лиш, що врешті
Прогнозують літо в нас...
І додав ще: " Все це скоро
Нам та Богу надоїсть
Й хтось за всі оці знущання
Неодмінно відповість...