Хоч по Іллі, хтось каже, й по теплі,
Та припікає зверху час од часу.
Сьогодні гріє-віє Маковій,
А там – день-два – і Яблучного Спаса.
У дзбані – мед, в макітрі – тертий мак,
До них – із печі свіжа паляниця…
Який то смак, який блаженний смак –
Такий гурманам, мабуть, і не сниться!
Було колись! Було… й не загуло,
Бо рідних не порушую традицій!
І, як тоді, в дитинстві, за столом
Смакую знов на Спаса паляницю.
14.08.2020