ви бачили правду крізь облуду й брехню.
ви знаєте: вам треба вчитися.
щоб не втратити ясности вашої думки,
мусите рухатися та обертатися.
перегони – це біг, а книжка – читання.
там, вдалині, вже з'ясувалася
справжня мета пізнання.
правда – ось перед вами, а брехня – все стара,
та ви не хочете їх упізнати.
вам не дозволять отримати відповідь,
коли ви поставите справді чітке запитання.
вам просто скажуть, що це вас не обходить,
і наллють вам повну голову брехні.
люди, що вас аж так покалічили,
певно, горітимуть в пеклі.
ви побачите їх, як вони горять,
адже брама життя замкнулася,
і вороття туди вже немає.
ви бажаєте, щоб чорна рука загибелі
вирвала з вас і розум, і серце.
ви знаєте, що вже не побачите сонця,
і чомусь вам до цього байдуже.
тобі не дадуть ні пояснень, ні милости,
коли ти спитаєш, чому все настільки погано.
вони скажуть, щоб ти нікуди не пхав свого носа.
– набери собі повну голову брехні, покидьку!
куди тобі втікати, до кого бігти?
і що ти ще можеш зробити, га?
майбутнього немає, життя тебе вбиває,
мрії стали страхіттями, а небо стало пеклом.
всі сумніви згоріли, й нема чого сказати.
все, що тебе оточує – до чого це все зведеться?
бог знає більше, ніж твій собачий ніс.
хай вибухне болото, й поглине вас без залишку.
шабаш, кривавий шабаш! иншої ради немає.
ми живемо лиш заради смерти;
загибель – про тебе, стерво!
sabbath bloody sabbath, black sabbath
https://www.youtube.com/watch?v=yuVmjv22Nqc
ID:
893297
ТИП: Поезія СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний ВИД ТВОРУ: Поема ТЕМАТИКА: Філософська лірика дата надходження: 29.10.2020 16:37:18
© дата внесення змiн: 29.10.2020 16:37:18
автор: Alisson
Вкажіть причину вашої скарги
|