.
Яснозоряний
на землю смерк спадає.
Затишок душі.
.
Тягнеться вгору
високий вогонь свічки.
Імла яніє.
.
Дощем спадають
волосся буйні хвилі
Здивування мить.
.
Марно трачу час
Кохати не примусить
молитва слізна.
.
Імла задушна
віщує бурю з громом.
Тиша аж дзвенить.
.
Сідає сонце.
Піниться море вогню
останнім сяйвом.
.
Життя виднокіл
прослався в далеч синю.
Вічний духу лет.
.
Без меж пустеля
темніє доокола.
Плачу. Море сліз.
.
Скапує мряка.
Пугач нічний: пугу-гу
в нетрях лісових.
.
Знесилилися
у мертвому полоні
тиша, спокій, сон.
.
Не мовчить поет.
Поміж людей він ходить,
славу слухає.
.
Збираю листя
осіннє у букети,
мов пишу вірші.