ПІСНЯ ПРО ВАС
Звук приглушений крил
Долітає нізвідки і наче,
Рідна пісня звучить,
Мов би рима незвична... Але…
Все здається мені,
Він тепер неодмінно заплаче,
Мов налякана пара
Заморського краю лелек!
Все не так, як колись,
Хоч і фарби зостались незмінні.
Чорне масло ріллі
Розквітає жоржинами мін.
В небі згублений клин
Не здається мені напівтінню,
Що живою водою
Спадає на мертвий полин.
Я сумую за тим,
Хто вже мав би давно повернутись
Та залишив мене
Стерегти над дорогою час.
Може, краще б не я?
Що без мене не зможе відбутись?
Цей мотив не про мене -
Скоріше це пісня про вас…
19.12.2020