- Я завжди говорю лише правду.
- Це погано.
- Погано говорити правду?
- Погано не змінювати думку.
- Коли думка змінюється, змінюється правда, і я її заявляю.
- Тоді Ваша вчорашня правда сьогодні стає брехнею. А сьогоднішня – лише емоція, настрій.
- То вважаєте, правди не існує?
- Скрутіть дулю. Дуля існує?
- Існує.
- Ви ж не будете тримати її все життя?
- Не буду.
- Так і з думкою. Сформували, тиклули комусь під ніс, мовляв, дивися – це правда. Думка змінилася, а ніс дулю – запам’ятав.
- Але ж правда, вона є.
- Що таке правда? Реальність. Якщо людина усвідомила реальність, та стала суб’єктивною, втратила головну свою ознаку.
- То все, що ми говоримо або чуємо від інших – брехня?
- Особиста думка, або інформація, яку видається за особисту думку.