Байка-переспів відомого анекдота
Відкрили в лісі магазин,
Про це відомо стало звірам,
Всі поспішали як один
Товар придбать для себе різний.
Дружина Зайця посила,
Щоб солі кілограм придбав,
Побіг вузатий, взявши гроші,
Може там є ще щось хороше?
Сірого Вовка-продавця
Просить відважити хутенько
Солі один лиш кілограм,
Не більше і також не менше.
А сіроманець відповів:
-Була вага та поламалась,
Відсипать можу я тобі
Хіба на око лише, Зайцю.
Раптом Зайчисько аж скипів:
-Ах ти собака сіра дика.
Візьми на хвіст собі насип.
І вийшов, грюкнувши дверима.
Так повелось уже з тих пір,
Що прізвисько "дика собака"
Переросло в найгіршу лайку
Й дуже образливе для всіх.