То сонечко ласкаве,
То суне хмара сива.
Така вона буває
Ця квітня середина.
Веселу гарну пісню
Співа мала пташина,
А то кидає снігом.
Хоч квітня середина.
Черешня ось розквітне
Та морозець притисне
Й трава усенька біла,
Це ж квітня середина.
Буває тепло й тихо.
А то вітрисько сильний
Зайдеться зимним сміхом,
Бо ж квітня середина.
То бджілонька літає
Й сіда на квітку дивну,
То сльози витискає
Ця квітня середина.
То день ясний погожий,
А то раптова злива.
Передбачать не можна
Ту квітня середину.