Тебе зустрів квітучу, статну, молоду,
Мов вир вкрутили - твої безумні ласки.
Не думалося ще тоді, що пропаду...
Життя одягне - сумні - трагічні маски.
Підстав не вчуяла - розслабилась душа,
Вірилось в дівочу потаємну цноту.
Закохався!.. Стріла в серці... Та щось міша!..
Не вчасно амур звершив свою роботу.
Мов Мадонна таємничо - загадкова,
Поглядом - дух схоплює, серце калата.
Лихоманка спустошливо - золотова...
Душевні надра, всі собой переверта.
Уся ти - як немовля грудне - безвинна,
Рук твоїх доторк - окутує, бархатить.
Твої слова, мов ріка гірська - неспинна...
Розум мій зшаленів - по течії летить.
Та нежданно - холодком війнула мова,
Серце проймає дрож, від суму тих речей.
Ти зненавидіти, з дрібязку готова...
Забувши клятви - осяйних-шальних ночей.
В напрузі, як на останнім полі бою,
Життя-страхіття, немов постріл у висок.
Як "нечиста сила", нас звела з тобою?..
Не вгадає певно - астролог і пророк.
Зійшло життя мов на ту високу кручу,
В думках обох, уже в гріховне повело.
Забрались ми удвох - в нехорошу кучу...
Усе на плечі - тяжким вантажем лягло.
Позбутися б всього - в мить одну-єдину,
Рвонуть чеку гранати без жалю... І - ох!..
Звільнитись від прокляття - хоч на часину...
Не дістати - повік прощення нам удвох.
У гріховних думах - мабуть і загину,
Гріхопадіння хрест на гору несучи.
Навіщо я зустрів тебе - ту хвилину?!.
На плечі собі - таку ношу беручи.
Все одно ще плаває Я розумію, що цей вірш - це море емоцій і слова за думкою не встигають, через що й ритм збивається. Знаєте, як найкраще добитись прогресу у такому випадку. Просто вилизати перший куплет, а всі інші підганяти по його ритму, ретельно рахуючи склади. Кількість складів у строфах, що римуються має бути однакова - це називаєтьмся віршований ритм або метр. Якщо так посидіти з олівцем і рахувати, то дійсно потім і саме почне виходити. Знаю, сам так робив, та й зараз, як щось не подобається то роблю. Краще попітніти і десять разів переробити, але зробити шедевр, ніж...
Від любові до ненависті-один крок,пам`ятаєте?Не сумуйте,скоро завариться нова каша,почуття охолодхуються,потім розгораються і так весь час... Кохання Вам,твір вдалий.