В моїй душі бринять чарівні струни.
Дзвінкі вони і дивно-голосні.
Я звуки їх ніколи не забуду,
Бо це найкращі є пісні.
А перша – то є ненька-Україна,
Бо саме тут з’явилась я на світ,
І тільки тут пишається калина
Хитаючи на гронах білий цвіт.
Лиш тут так соловейко заспіває,
Що аж від пісні серце защемить,
І понад лугом, понад тихим гаєм
Мелодія чарівна полетить.
Бринить і друга – то несхитна віра
В Творця життя, і неба, і землі.
Він з нами поруч кожную хвилину,
І долі наші у Його руці.
Струна ще й третя – музика прекрасна.
Вона ясніша, ніж з небес зоря.
Із нею разом віднайду я щастя,
Крокую з нею стежкою життя.
Струна четверта – то крилата мрія.
До Австрії веде мене вона.
Летить туди душа моя незрима,
Допоки пісня радісна луна.
Хай музики сія зоря незгасна,
Хай голос мій над Віднем задзвенить,
Нехай почує світ увесь прекрасний,
Як палко моє серденько горить!
Нехай почує рідна Україна,
Як заспівала я на тій землі,
І серед віт червоної калини
Затьохкають зі мною солов’ї.
Що до другої струни то не все так просто. Несхитна віра? Розкол , київський чи московський патріарх, що дуже прикро .
Я підтримаю ту віру яка там в душі вже давно. Я гадаю що у цьому питанні про державні кордони мови йти не може.
Ну це я так ... А вірш да патріотичний , хоча я себе не вважаю патріотом, цей держави з політичного та побутового погляду яка давить на тебе зі всіх сторін і чекає твоєї смерті, щоб потім стати власником твоєї собственості, я патріот великої простори , співучої природи, лісів які лізуть у гору, будь це Китай ,ПОЛЬЩА чи Україна все одно. Чи Відень... Як не дивно моя мрія побувати там, а потім і у Парижі.
AMADEUSSA відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Моя віра взагалі не залежить ні від якого патріархату...)) Всі ми в одного Бога віримо, тож не розумію, для чого ці міжконфесійні сварки?...
А Україну я все-таки люблю, яка б вона не була...))) Вона прекрасна сама по собі... А все те, що є в ній негативне, творіння людських рук. Люди самі її руйнують...
Але в моєму серці величезне місце займають Відень і Зальцбург...)))))