Дорогі сестри і брати!
Хочу вам Божу істину відкрити-
Є в світі п’ять,
Про які Бог буде питать.
Є в світі п’ять,
Про що треба пам’ятать.
Є в світі п’ять,
Про що і кого не можна забувать:
Божевільного - бо ним можеш завтра стати,
І на суд Божий предстати.
Убогого - не зневажай, не обминай.
Йому на прожиття, хоч, копійчину дай.
Каліку – не обминай, не ображай.
Йому в усьому помагай,
Бо можеш сам калікою ти стати
І його сумну доленьку пізнати.
Нікому не бажай ти смерті.
Про неї зі страхом пам’ятай,
Бо може водночас тебе із землі стерти.
Тюрми, жебрацької суми не цурайся,
Бо доля людська мінлива,
Як хвиля морська грайлива.
Про шість і сім
Хочу голосно кричати всім :
Бога любіть всім серцем і душою.
До Нього йдіть, ідіть стежиною одною.
Любіть Його і в серці страх Господній майте.
Про Нього ніколи не забувайте.
І ближнього любіть, як самого себе.
Тоді вас і горе, і біда обмине.
Тоді й на землі буде справжній рай.
Покайся, спасіння прийми і не гай.
Любіть, творіть,
Гідно живіть.
Є в світі три,
Які допоможуть праведно жити.
Є в світі три,
Які допоможуть істину знайти.
Є в світі три,
Які допоможуть райські двері відкрити –
Віра, Надія, Любов –
Повторюй цю істину знов і знов.
Бо свята Віра і Надія
Була і є одвічна Божа мрія.
А за Святую Божую Любов,
Ісус пролив до краплі Свою Кров.
Не гнівайся за поучання, друже,
І Бог, і я ми любим тебе дуже.
Повір, не хочу я твого падіння.
Бажаю щиро лиш твого прозріння.