Постала переді мною могутня гора.
Багато днів я дерся угору
По скелястих засніжених схилах.
Коли очам на вершині весь обшир відкрився,
Побачив я мету своїх потуг –
Уздріть сади, що землю вкрили
Зеленим килимом на неймовірній далині.
------------------------------------------------
There was set before me a mighty hill,
And long days I climbed
Through regions of snow.
When I had before me the summit-view,
It seemed that my labor
Had been to see gardens
Lying at impossible distances.