Я б хотіла поговорити з тобою про щось високе,
А сама напиваюсь щодня до шлункового розладу.
Я б хотіла розповісти тобі про ріки і роки,
А сама пливу за течією, задихаюсь, ковтаючи брудну воду.
Я б хотіла змусити тебе розумно мислити,
А сама не читала що написав Толстой і Ремарк.
Я б хотіла переконати тебе в тому, що найважливіший у цьому світі - Ти,
А сама переконана, що жахливішої істоти за людину нема.
Я багато чого хотіла б,
Та головне чого прагнеш сам.
Я вичерпалась і згоріла,
А твоя влада не підвладна рокам.