Літній теплий день сонячний
батько з сином у вихідний
вирішили разом відпочити
красу природи зрозуміти
разом мить в житті побути
і в парк Шевченка завітати.
Синок був не маленький,
але на язик праворненький.
Все на світі добре знав
і ніщо важливим не вважав.
А батько хоче про кріпака
про раба йому товкмачить
йому це нічого не значить.
бо краше послухати співака
нахабні, безсоромні слова.
А на героя рідного народу
йому начхати було зроду.
Якийсь там сирота обірваний
від дому рідного відірваний,
хотів научати людей розумних
які жили спокійно в достатках.
Ні синочку, ти робиш помилку
я тобі доведу лиш за хвилинку
Великий Кобзар був героем
славерним народним воем
Шевченка навідміну від нас
не зламав відчайдушний час.
Він попри всі заборони царя
виконував святу місію митця.
Кожен день ризикував життя
шоб написати грамоту оту
яка навчить загублене диття
знайти дорогу віками забуту.