Я дуже люблю тебе, мамо!
Ти серце моє та душа.
Не висловить все це словами,
Та не передать у віршах.
Ти наче яскравая зірка,
Що в темряві вказує шлях...
Не бачити тебе - так гірко,
А втратити тебе - мій страх.
Хоч виросла я та повинна
Вступити в доросле життя,
Хочу я до тебе в обійми,
Почуть твого серця биття.
Слова твої ніжні, як пісня,
В очах твоїх сонця тепло...
Мамуню, нічого не бійся!
Життя від нас ще не втекло.
Я знаю: думками ти поряд,
За мною сумуєш, як я.
Гіркий від розлуки твій погляд,
Година прощання - як яд.
Завжди ти без слів розумієш,
Поради корисні даєш,
Про щастя для мене ти мрієш,
Останнє мені віддаєш.
А знаєш що, мила мамуню?
Волію я бути, як ти:
Родить хочу доньку-красуню
Та сина в садок відвести.
Тобі я присвячую вірші,
За тебе я Бога молю.
Мамуню, прошу, живи вічно!
Так сильно тебе я люблю!