День прекрасний,
День чудовий,
Неначе він казковий.
Листя падає, спадає,
Осінніх кольорів набирає,
Осінь свою пісню починає.
Осінь прийшла,
На відпочинок часу нема,
У звірів турбот багато.
Вони їжу збирають,
На зиму її заготовляють.
Осінь – пора турбот.
Птахи за моря вирушають,
У теплі краї відлітають,
Не легкий шлях подолають,
А хто із них остався,
До зими підготувався.
Осінь – пора турбот.
Білка горіхи збирає,
Їжак яблука заготовляє,
Ще й грибочків підзбирає,
Ведмідь ваги набирає,
Барлогу на зиму шукає.
Осінь – пора турбот.
Вересень і жовтень мине,
Листопад незамітно пройде.
Звірі уже зібралися,
До зими приготувалися,
Зиму весело будуть
зустрічати
І з нетерпінням весни чекати