ТЕПЛИНЬ
А сьогодні шпак на крилах
До гнізда приніс теплині
І співа весні щосили
Про любов та ранки сині.
Сонце гладить крила птиці:
Натрудились бо немало –
І дерев ясніють лиця,
І село гарнішим стало.
Кличе сина до хатини –
До гніздечка кличе птаху:
Зиму всю в чужій країні
Сумував за рідним дахом.
Сумував за деревами,
За землею і травою,
За дитячими стежками,
За струмочків бірюзою.
Тож сьогодні добра днина,
Тож шпачок весну вітає –
З ним співає Батьківщина,
Та з лісів зима втікає.