Ти можеш випити спиртного
І навіть закурити сигарету
Та що це змінить? І що з того?
Не перетворить це гарбуз в карету...
І біль твій радістю не змінить -
Лиш градуси та доза нікотину,
А вранці - знов у відчай кине,
Заставить відчувати біль й провину...
...Вони не дінуться нікуди:
Не день й не тиждень будуть за тобою
Стояти, наче тінь, повсюди -
Й весну ти відчуватимеш зимою.
Ця порція розчарування
Поставить ще одне клеймо на серці -
І зрозумієш: до кохання
Тобі шляхи усі розбиті, стерті.
Їх ластиком стира щоразу,
Як пробуєш комусь відкритись й, знаєш,
Цей раз останній, бо відразу
Ти вже замість любові відчуваєш.