Ось прийшла пора чудова
Став дорослий я ураз.
Перший клас і перша школа
Радо зустрічає нас.
Першокласники з квітками,
Вчителька вітає всіх,
Лине музика святкова,
Скрізь дзвенить дитячий сміх.
Відтепер я буду вчитись
З друзями читать, писать,
Пізнавати світ чудовий,
Швидко усно рахувать.
І тепер я вже дорослий,
Ох, серйозний я такий…
Книги, зошити і ручки,
Ранець на плечах важкий
*******************
Тихо світанок розбудить
Птахів на деревах в саду,
І мама мене підіймає,
Сьогодні я в школу іду.
Мій ранець висить на готові,
І форма шкільна, і взуття,
А я в же спішу на уроки,
До школи запізнююсь я.