Поженились молодята,
Медовий місяць мають,
Розважаються щоночі,
Одне-одного ласкають.
А ранком син щасливий,
Батька питає:
-А, Ви скільки разів тату?...
А, я... - і п'ятірню піднімає.
Батько щиро усміхнувся,
Нічого йому не сказав,
Тільки палець вказівний
Над головою високо підняв.
Та пройшли незамітно роки,
Син п'ятеро дітей настарав.
Та сталась в сім'ї велика біда,
Випивати потроху він став...
Сидить син якось холодочку,
Голова з похмілля розпухає.
Підійшов батько до нього:
-А ти скільки ще раз сину?
Жартівливо його питає...
-Йой,тату! Пасує вам питати!
Час Вам на вік свій повважати.
Краще б похмелитись дали,
А не дурниці мене питали.
Усміхнувся старий батько,
І нічого сину не сказав.
Тільки палець вказівний,
Високо над головою підняв.