Край наш у вогні
Нині, бо війна
Йде всі ночі й дні.
Вже прийшла весна
В край наш, та війна
Точиться. Украй
Жасная* вона
Полонила край
Рідний наш цілком.
О, якби ж було
Це усе лиш сном!
Та лютує зло
В нашому краю
Дійсно, а не в сні.
Борються в бою,
В цій страшній війні
Наші вояки
Проти ворогів,
Що прийшли таки,
Як би не хотів
Кожен з нас. Однак
Переможем ми
Й житимемо всмак,
Щасними людьми,
Наче у раю
Божім, неземнім,
В рідному краю
Нашому земнім
Неповторну мить
Кожну, доки в нас
Серце стукотить
Тихо повсякчас,
Весь життєвий вік.
А війни у нас
Вже не буде ввік,
Тільки мирний час.
*Жа́сная – діал. Жахлива, страшна
Євген Ковальчук, 01. 03. 2023