По битій дорозі у яблука коні
Пронеслись галопом в гарячім осонні.
Пилюка сідала на змилені спини,
Сіріли від пилу листочки калини.
А біля ставочка бродили лелеки,
Вони до води повтікали від спеки.
І коні в галопі летіли напитись,
Не в змозі були на шляху зупинитись.
Лягала пилюка на биту дорогу,
Водойма була уже просто за рогом.
І змилені спини добравшись до ставу,
Води напились – розправляли поставу.