Та може і існує правда
За синім маревом небес,
Та на землі одна неправда
Завжди пригнічувала плебс.
Двоістості лиха природа:
Багатії та бідняки -
Завжди була бичем народів
І загоняла люд в пастки.
Як світ стара біда - нерівність:
Могутніх хижисть гне слабких.
А деж та Божа справедлиість,
Що в інтересах прав людських?
Девіз: "Ні хлопа, ані пана",
Щоб посполитим вільно жить,
На Січі виникне і стане
Наріжним каменем століть.
Вони ж на Січі, на Кубані
Демократичний устрій, ба!
Створили вперше, свити драні,
Знедолена ця гольтіпа.