Народ вкраїни ще живий
І бореться за свою долю
Але цей час такий сумний
Віддав він душу вітру, полю
Були батьки, були діди
За наше щастя всі страждались
І ти їх син, не підведи
Якщо дочка, - іди боротись
Повились стежки десь у поле
І тереном вже заросли
Не ходять там, і де ти, доле
Куди ми волю завели?
Але війна нас не зламала
Ми йдем вперед як і колись
Завжди нас воля всіх манила
Тому й шляхи вперед велись
І завжди предки боронились
Здобули волю, величали
Красу народу, завжди бились
І віру в душу не втрачали
Душа народу невмируща
Тому і доля нам велична
Чекає рай нас, а не пуща
І наша слава віковічна
10.11.2004 (Яресько Я.М).