-Навчимось сьогодні, діти,-
Вчителька сказала в класі,-
Нові образи творити
У теперішньому часі.
Свою маму або тата
Ви з ким-небудь порівняйте
І художньо даний образ
В усній формі мені дайте.
Першою зірвалась Машка,
Емоційно торохтіла:
-В мене мама – справжня пташка,
Не сидить вона без діла.
Наче крила вона має,
Всім уміє догодити,
І, крім нас, щодня встигає
На роботу ще й ходити!
А за нею так детально
Розказала усім Ната:
-А я можу свого тата
З космонавтом порівняти:
Бо літати враз навчився,
Хоч немає в нас ракети –
Він ніде не зупинився
І відвідав всі планети.
Вже три роки на орбіті
Десь серед зірок і пилу…
Мама каже, що, напевно,
НЛО його вхопило!
А поправила бабуся:
-Загадкова та тарілка,
Що забрала в нас татуся –
Молода дівиця Мілка.
В неї таткові не спиться!
Перебила тут Агата:
-Тоді треба цю дівицю
З космодромом порівняти!
-В мого тата,- каже Ваня,-
З бичком буде порівняння:
Смокче так горілку татко,
Наче дійку ссе телятко.
Вчителька уже й не рада,
Що цю тему зачепила,
Слава Богу, що чергова,
На перерву подзвонила!