Ой, девушка Надя,
Чего тебе надо?..
У книзі наказів
Поставили крапку
Й призначили в Красне
Надю Білошапку.
Так зросла майстерність
В неї за 3 роки,
Що вона включилась
В конкурс «Вчитель року».
Трудиться, як бджілка,
За наочність дбає,
Кабінет прекрасний
В школі оформляє.
Записала в Краснім
Вже мішок фольклору,
Речей старовинних
Назбирала гору,
Ще працює з дітьми
Індивідуально
І дає завдання
Диференціальні.
Усі учні знають
«По третє» коліно:
(Аж сопуть та пишуть!)
В Наді – дисципліна!
Що там не торочать,
А з її предмета
Діти тексти строчать,
Як із кулемета.
З райвно методисти
У один з приїздів
В усіх школах чисто
Проводили «зрізи»,
Зрізували мову,
А тоді читання,
Наша Надя знову
Лідер у змаганні.
Сьомий клас, дев’ятий
На олімпіаді
Помогли піднятись
Ще на щабель Наді.
Таким чином Надя
В конкурсній драбині
Скоро буде, мабуть,
На самій вершині.
Вона домоглася
Високого рівня,
Бо в неї в хазяйстві
Нема навіть півня.
А ще наша Надя -
Секретар педради,
Пише прооколи
У красненській школі.
А як наша Надя
За азартом танцює!
У мужчин, як глянуть,
Аж ноги дрібцюють.
Колеги по школі
Її поважають,
А батьки і діти
З шаною вітають.
Хоч їй і морока,
Та ми будем раді,
Як вчителем року
Стане наша Надя!
03.02.1993 (рік півня)