Батьку!
Пам'ять!
Тендітна пам'ять про тебе
Зім’ята.
І кинута у смітник.
Ганебне.
Мабуть
Отруєні зерна твоєї невдачі,
Спотворені зерна твоєї печалі,
Мабуть,
Впали на землю мов плачі
І буйно зійшли, мов відчаї.
Мабуть.
Тому мої сестри,
Мов зграя фашистська,
Що пестощі кидає тваринам умилено,
У серце,
У очі пазурі занурюють немов військо,
І душу мою роздирають,
роздирають
та вбивають повільно.
Батьку!
Пам'ять!
Пам'ять про тебе хочуть стоптати.
Пам'ять.
Яку не змогла втримати мати.
Та вмерла.
Пам'ять…
08.03.1980
К.