Всі вже всілись ? Буду казку починать , напевно .
Дідо виростив на полі ріпку здоровенну .
Це добро потрібно , звісно , перенести в хату ,
Розпочав свою бригаду по дворі збирати .
Баба , внучка , кіт , собака – весь колгосп зібрали ,
Хоч тягнули – за годину ради ще не дали !
- Де молодший член бригади ? Гей , покличте мишку !
- Не гукайте , бо це марно – відповіла кішка-
Бо вона , здається , зранку ще кудись пропала …
Посміхнулася і тихо лапу облизала.
- Ти диви , кудись пропала . Ще мені турбота !
Зізнавайся звір хвостатий – не твоя робота ?
-Заспокійтесь і лишіться це ярмо тягати ,
Бо у ріпці тій лишились лиш самі нітрати !
Це ж вона з якого дива виросла такєнна ?!
Зуб даю – наш дід добавки підливав , напевно !
- Слухай , кішка правду каже – відізвалась баба ,
Може нас всіх отруїти захотів , нахаба !
Від почутого у діда аж скривилась морда –
- Не труїть , а встановити захотів рекорда !
Мушу щиро вам зізнатись – є грішок за мною ,
Я журнал читав спецяльний , ще тоді , весною !
Кішка в стороні сиділа і спостерігала
- Вчасно я у цій розмові тему поміняла !
2023р. Андрій Рубан