Гумор Пародія "В четвер, за пів години до смеркання…"
Ось пів серця, бери, - це тобі...
Може, буде хвилинка, згадаєш...
Може, серед облич в юрбі
Ти мене ще колись впізнаєш.
Ігор Жулянський
В четвер, за півгодини до смеркання,
Під шелестіння жухлої трави
Петька накрило вщерть напівкохання,
Затьмарило йому пів голови.
Пів квітки загорнувши в пів газети,
Наважився пристати в приймаки.
Ну, тобто до місцевої Джуєтти
Припхавсь пропонувати пів руки.
Скоцюбившись, він став на пів коліна,
Відсапався і підтягнув штани.
Промовив їй: "Моя Ви половина".
Пів персня простягнув за пів ціни.
Тривало все якусь напівхвилину,
А як згадає, то й тепер сльоза.
Він серця віддавав лиш половину,
А цілого отримав гарбуза.