Наче сонце з хмар,
Вийде мир до нас.
Миру прийде час,
З серденька тягар
Знявши преважкий,
Мовби камінь. Мир
Візьме нас в свій вир
Лагідний такий,
Як і золоте
Сонце, – жовтий птах
В синіх небесах.
Він в нас розцвіте
Гарно, ніби квіт
Буйний навесні,
Дійсно, а не в сні
Й протягом всіх літ
Буде у краю
Нашому цвісти.
Будемо я й ти
З ним, як у раю,
Жити кожну мить
І життю радіть.
Ніде правди діть.
З ним нам пощастить,
Як здобудем ми
Перемогу. Так,
Житимемо всмак,
Щасними людьми.
Адже щастя теж
Прийде з миром в край
Наш, поклавши край
Цій війні. І меж
В нас йому повік
Вже не буде, ні.
Дійсно, а не в сні
Буде мир повік.
Євген Ковальчук, 01. 03. 2023