Йому, їй і мені, й тобі –
Нам всім всміхнеться доля,
Як ворога ми в боротьбі
Здолаємо. Недоля
Мине, пройде страшна війна,
Яка нас полонила.
Мир, що настане, як весна,
Розправить вільні крила
І ними всіх укриє нас,
І буде захищати,
Щоб вже у нас воєнний час
Не смів повік настати.
Ми миру будемо радіть,
Немов маленькі діти,
А він нас буде ніжно гріть,
Мов сонце. Наче квіти,
Ми розцвітатимемо з ним
В душі та серці завжди,
Адже розлучимось з важким
Становищем назавжди.
Його не буде, як й війни,
Що точиться ще нині.
Вони обоє, наче сни,
У нашій Батьківщині
Минуть, тому що прийде мир,
Що візьме нас із вами
У свій солодкий, дивний вир,
В якому не часами,
А завжди будемо ми всі.
Ця світла мить настане
У нас у всій своїй красі.
Жить в мирі кожен стане,
Як і повинно в світі буть,
Бо в мирі полягає,
Як і в любові, вища суть
Життя, що кожен має.
Євген Ковальчук, 06. 02. 2023