Мартичу Юрію
Сьогодні в домі кума свято
Гостей зібралося багато
Накритий стіл так як годиться
Вино горілка шинка птиця
Дружина ложить холодець
Ну не гостина а кінець!
Бачу що тут я заночую
Тож спершу куму повінчую
Здоровим буть душою й тілом
І серцем чистий як завжди
Щоб в тебе крижі не боліли
І в грошах не було нужди
Щоб в мештах ноги не потіли
В шкарпетках дирок не ховав
Щоб процвітало твоє діло
І щоб добро косою жав
Щоб повна вином була чарка
Не бракло хліба на столі
А в стайні годувалась шкварка
Водились гуси і кролі
Щоб дім твій наповняла радість
А діти мали добру долю
Щоб внуки скрашували старість
За все це куме Бога молю
Селецька Галина