Присвячую 18 - річниці Незалежності України
Сказавши слово, повертаємось в минуле,
У тиху гавань чайок - кораблів
До куренів, які ще не забули
І до завзятих та сміливих козаків.
Мандруємо з Роксоланою в полон,
Підкорюємо Довбушеві скали
Спимо, і сниться нам Шевченка сон
І те, як ми присягу ханові складали.
Мить там, тут мить
Переплітається усе у павутинні
Ми живемо і наповняємо блакить
Історії міцне коріння.
Мандруй ти з нами, відпусти всі ланцюги
І не тримайся за нечесні обіцянки
Коли бажаєш, я додам тобі снаги
Мандруймо разом пани й панянки.
Кожен для себе вибере нехай
Те, що готовий захищати
Каплицю, квітку, річку, гай,
Великий вибір, але треба поспішати
Бо попіл невблаганний та меткий,
Не встигнемо кліпнути - як вже клеймо.
Та людям дано розум теж швидкий
І вихід ми завжди віднайдемо.
Кожне серце - це сейфек маленький,
Який береже душа - таємниця.
Частинку минулого сховаємо гарненько
Для нас це буде, як ока зіниця.
Може думаєте Ви "навіщо"?
"Навіщо" всім все ж думати про це?
Але у світі є щось святе і вище,
Що служить для народу як "лице"
І тільки разом - сильного ми роду
Бо що значить єдина соломина?
Збережімо історію нашу й природу,
За це подякує майбутнього людина.
Робімо вибір, час уже настав
Знайти краплину в морі - праця клопітка
Але ж розсудливістю Бог обдарував
А я для себе вибрала Франка.