Коли почалась війна
Зів’яв у саду цвіт.
Два коршуна поділити
Намагались світ!
Польщу, як монету розміняли,
На дешевей гешефт.
Кров’ю омили планету
Сьогодні серце в народів щемить
Війна сниться солдату,
Що в темні могилі лежить,
Йому за двадцять було
Не встиг ще полюбить.
Дівчата шкільні подруги
Давно вже мають внучат
Вони у школі сьогодні
Про подвиг солдата учать.
сивоволосі бабусі
із школи зустрічають внучат
Шкільні друзя ,Коля і Ваня
не знають, де у могилі лежать.