Я зніму з небес хмаринку,
Т́ебе вкл́аду на ній спати.
Зайву випрошу годинку
В Ночі - міг щоб спочивати.
Обійду всю Землю пішки
В пошуках пухких туманів:
З них візьму найкращих трішки
Для солодших снів дурманів.
З́ірок вкр́аду трохи цвіту,
Виплету із нього пісні:
Хай померкне хоч пів-Світу -
В нас із ним тут цілі різні.
Віднайду малий струмочок,
Проспівав щоб колискову.
Вітру золотий дзвіночок
Буде тут обов’язково…
З Місяцем товаришую -
Не відмовить в допомозі:
Де про чудо лиш почую -
Він дістане все, що в змозі.
Казку створю я для тебе,
Ти повір, уже найкращу:
Все віддам на це від себе -
Ліпше не знайдеш ніз́ащо.