Море , ти море
Чому ти велике ?
До мене говориш
закуте на віки
Море , ти море
Чарівне й сміливе
В собі ти не тонеш
Лиш плещеш грайливо
О річко річенько прозора
У тому й велич й значення твоє
Що виливаєш води в море
З пори , що із давнин іде
Море , ти море
Чи хочеш ти пити ?
Ти все в непокорі
Щоб землю сердити
Море , ти море
Чому ти не камінь
І слова не зрониш
Хоч довгая память
А озеро синє в блакиті розлите
Мов дзекало в небі блищить
Лиш погляд до краю далекий й розмитий
І хвилі як кучері в мить