Куля крутиться на палі
Якби всі ми тільки знали
Куди доля кулю заведе
Бігає квадрат по колу
І не спиниться ніколи
Бо квадрат - овал ніде
Прямокутник ребра гріє
Та зігріти не зуміє
Видно не судилось
Свіжопахнучі циліндри
Не зірвеш - не знаєш звідки
Вибирать стомились
Квінтесенція кубічна
Не біда , що рівнобічна
Суті не займає
Всі вершини в цьому диві
Актуальні та вродливі
Кожна грань ховає
Руки тягнуться до столу
Щоби кут не впав до долу
Дуже ж апетитний
Чому конус не червоний
І не плаче з горя сонний
А такий привітний
На дивані лежить точка
З замаскованим замочком
схожим на краватку
Лиш октаедр незмінно
Пливе осторонь невинний
В милу свою хатку