...Зазирни в мої сни
Власну тінь в них знайди
Навкруги світ примар
Небо чорне із-за хмар
Глянь на душі навкруги
В них немає сенсу у житті
Ні, вони не живуть,
Лиш існують і по колу йдуть
Досить вже терпіти гніт буденних днів
Вчися розуміти стан речей без слів
У сирій могилі поховай свій страх
Може лиш тоді він обернеться в прах
І твої крила спалені полум’ям
Пекла, що всюди нас і заважає жити
Може загояться й знову полетиш
І з висоти побачиш всю гірку правду
Сірі мертві душі, В серці крах буття
Стогне під ногами знищена Земля
Та зберись зі світлом, розтопи ним лід
Знай, тобі підвладно цей змінити світ!
(Березень 2009)
(підбиралось під музику, тому четвертий "куплет" є текстом другого плану у програші, тому без рими, і може здаватись, що зовсім не в тему))