Фантазій воля неминуча ,
Нестримна й дивна водночас ,
Так манить й огортає нас ,
Неначе ворона блискучість .
***
Якби я був конем зеленим ,
Стрибав по схилам височенним ,
І їв на луці трави .
Галопом я б скакав граційно ,
Та риссю в полі бігав вільно ,
Вороний чи блідавий .
Я так хотів би погуляти ,
Під річкою в міжгір'ї .
Під світло зорей засинати ,
Вдивляючись в сузір'я .
Чому ж я не кінь ,
як так хочу ним бути
В полоні розливистих мрій
Неможу забути ,
Неможу збагнути
Де яв , а де ні вже у сій .
І нескінченне поле жита ,
Неначе кожна думка то зерно
Велике , спіле та смачненне
Я міг би завжди ними всюди бути ситим ,
Але дорожче за життя мені воно
Якби я був конем зеленим !
***
Політ фантазії безмежний ,
Де панства розуму нема ,
Та намагаємось дарма
Піддатись силі застережень .