Осінній день спокійний, прохолодний,
Кружляє листя й тихо шелестить.
Ліс тихий-тихий і такий самотній,
Із вітром гілля ніжно гомонить.
Дощем холодним небо поливає,
Краплини ці упадуть на траву.
Курличуть журавлі за небокраєм,
Співають вони пісню голосну.
Сміється сонце у холодних хмарах,
Проміння вимальовує печаль.
Над полем, лісом і осіннім гаєм
Туман застелить одинокий край.
Потроху листя вкриє всю траву
І знову листопад попросить щиро,
Щоб всі зустріли тітоньку Зиму,
Яка приносить сніг на білих крилах.