Люби, кохай, цінуй усе, що маєш,
Усе воно святе, усе – від Бога,
Бо лиш тоді цей простір весь пізнаєш...
Люби життя, ти створений для нього.
Щодня читай молитву на вустах,
І зерна висівай на ниві доброти.
Пізнай суть правди у своїх думках
Й упевнено вперед іди!
Щоб там не сталося, не падай на шляху,
Бо кожен час таїть і біле, й чорне.
Біда навчить. Лиш в вічі глянь страху,
І спокій душу втомлену огорне.
Радій життю! Всміхайся! Сильним будь!
Живи по правді і добро твори,
Не зрадь тих мрій, що у житті ведуть,
Своє покликання знайди.
Не забувай про те, що ти – Людина,
І добре знай, чого в житті шукаєш,
Повагу май до друзів і родини
Й люби, кохай, цінуй усе, що маєш.
Просто дієслівними римами найлегше писати, бо ж насправді римуються не слова, а їх закінчення, а вони у дієслівних римах всі однакові.))) Через те бажано шукати інші рими, аби вдосконалюватись і рости.
Ідеальний задум. Ще б забрати дієслівні рими, і буде ідеальний вірш (сам, бува, грішу ними)...
Євгенія відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую! Ви уже другі, хто сказав прибрати з цього вірша дієслівні рими, тепер точно щось помудрую
До речі, а не підкажите як не грішити цими римами, а то вони часто переслідують мене