Все чорне й чорне.
Ніч чорна , й кіт весь чорний.
Край вікна земля одна.
І та чорна. І думка чорна,
Як вона. Ворона чорна,
Як смола. Чорніше чорної смоли
Лиш чорний образ сатани.
Пацюк весь чорний, як довіра.
І чорна-чорна ваша віра.
І чорна тінь, і чорний жест.
Життя все чорне – чорний хрест.