Не той патріот, хто з трибуни
Красиво говорить намарно,
Раптовий віщуючи "розквіт
Вкраїни - держави з держав".
Не той, хто, словник зазубривши,
Усіх виправляє повчально,
Не той, хто - із пафосу маска -
Про патріотизм щось казав.
Не той патріот, в кого колір
Улюблений - жовто-блакитний,
Не той, хто з рукою на серці
Волає "на публіку" гімн.
Не той, в кого віра в народ свій
У волі часи непохитна,
Не той, хто вдяга вишиванку -
Любові лиш щирої дзвін.
А той, хто, почувши "Вкраїна",
Розправить утомлені плечі:
Вклонитися завше готовий
З народження рідній землі.
Це той, хто про рідну країну
Надвечір співає малечі,
Це той, хто із серцем гарячим
За волю народу поліг...