Життя – це ріка повноводна,
А береги – це спогади мої,
Про життя безтурботне,
В лоні рідної сім’ї.
Ось народилась я,
Радіють батько й мати,
Щасливою буде сім’я,
Несуть мене до хати.
Відкрила оченятка -
Бачу маму й татка.
Так і хочеться сказати:
«Радійте – я прийшла!»
Пташиний спів,
І небо синє, й сонце -
Будить мене ранком,
Загляда в віконце.
Був перший крок,
І перше слово – «мама»
І мамина радісна сльоза,
Коли я це сказала.
Були колінця збиті,
Та на заваді це не стало.
Було боляче, синці,
Я стисла зуби і мовчала.
Був дитячий садочок,
І от до школи вже пора.
Пожовк на дереві листочок,
Весела біга дітвора.
Тут наука і знання,
Тут погляди, записки,
Це не знайоме відчуття -
Кохання першого передвісник.
Тече і плине повноводна
Ріка мого життя
У юність безтурботну,
У доросле майбуття!