Зішестя на п’ятидесятий день здійснилось
Утішителя по обітниці Христа.
Світлиця у Сіоні в храм перетворилась,
Христова церква там заснована була.
Де Матір Божа та апостоли молились,
Щоб Дух прийняти, що походить від Отця.
Здійнявся шум і ніби буря учинилась,
І віянням наповнилась світлиця вся.
Розділені вогняні язики явились,
На Матір Божу та апостолів зійшли,
На них почили, щоб духовно ті зміцнились
І проповідувати Благу Вість могли.
Апостоли на різних мовах говорили
Про Розіп’ятого й Воскреслого Христа,
Могутніми у слові вони враз зробились,
Слова були доступними для сприйняття.
Народ єврейський і прийдешні дивувались,
Не розуміючи всю велич торжества,
І деякі із цього дійства насміхались.
Лунала відповідь апостола Петра.
Про покаяння, хрещення та про спасіння,
Про Господа, народженого від Отця,
Про Царство Боже і Величне Воскресіння,
Про сходження Святого Духа цього дня.
Розчулився тоді народ і просвітився,
Прийняв цю проповідь, увірував в Христа.
В Єрусалимі люд трьохтисячний хрестився,
Святого Духа розлилась жива вода.
Животворящого, що скрізь все наповняє,
Народжує згори для вічного життя,
Який на істину незримо наставляє
І ублажає радістю вірних серця.
30.05.2012р.
С.Плекан відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Спасибо!
Наброски этого стиха у меня были давно, но теперь закончил.
С наступающим Вас праздником Святой Пятидесятницы или как еще его называют - Святой Троицы!