В глухих Карпатах, посеред ялин,
На зрубаній галявині, у травах,
Мов той чабан, стояв великий хрест,
І випасав хмаринки кучеряві.
Невже могила це, де хрест, мов вартовий,
Розповідає подвиги героя?
Чи хрест цей, як маяк посеред моря,
Поводирем стоїть у хащі лісовій.
Та промінь сонця, що пробив ялини,
Мов Божий Перст, вказав мені на Хрест,
І я від подиву зім′яв свої коліна,...
Злякався, мов малесенька дитина,
Яка потрапила уперше на христини.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Я був у Церкві і та Церква – Хрест.
І у прозрінні, що це Церква Божа,
Молився тихо, бо серед небес,
Маленьке тіло увібрало в себе
Усі церкви – в один карпатський Хрест.