Пиво - напій дуже давній.
Люблять всі його у світі
В Україні нашій славній
Його жлуктять навіть діти.
У під"їзді, на майдані,
На прогулянці у парку
П"ють його пани і пані,
Дехто запиває чарку.
Пиво - наче та болячка:
Не лікується і годі!
Слюсар п"є, ливар і швачка,
Майже в кожній п"ють господі.
А вже видів - ото сила:
Темне, світле, із лимоном
І міцне - щоб з ніг косило,
Добре, не з одеколоном.
Ось така та штука - пиво!
Нам з дитинства ще відомо:
Напій цей вживать шкідливо!
А горілку - можна! (Вдома!!!)
Надихнуло http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=322427
(останній рядок не вважати агітацією!)