- мамо, мамо... вітер шелестить...
я боюся тої ночі , мамо...
- спи, маленький, вітер в житі спить,
спи і ти... вставати завтра рано.
- мамо, мамо... тіні за вікном...
ходить хтось... шкребеться в хатні стіни...
- сон то, синку... просто пізній сон
бродить... тихо, спи, моя дитино.
- мамо... мамо?... я колись помру?
дід же вмер?...
ми всі колись помремо,
от заснемо й більше не проснемось...
- спи, мій теплий, не тривож Мару.
- мамо, мамо... може навіть й так..
бачив я на полі, як за житом
у гнізді вмирав підбитий птах...
ти не вмреш... ти вічно будеш жити.
... мамо...